Bio
  • 1 z 5
 

Bio Peru Phuyu

 

Sladké espresso z tohoto naturálně zpracovaného Peru si vás podmaní svým výrazným aroma po exotickém ovoci a marcipánu a dále ovocností borůvek a čokoládovo-karamelovým dotykem. 

od 163 Kč
Kategorie Kávy
Zvolte variantu
Kód produktu PHU-250 Hmotnost: 250 g 326 Kč
   
Kód produktu PHU-100 Hmotnost: 100 g 163 Kč
   
Kód produktu PHU-1000 Hmotnost: 1 kg 1 126 Kč
   
Kód produktu PHU-500 Hmotnost: 500 g 587 Kč
   
 

Káva pochází z regionu San Miguel del Faique, z oblasti, která se vyznačuje suchým, ale za rozbřesku překvapivě oblačným klimatem. Není náhodu, že právě název „Phuyu“ znamená v kečuánštině „mrak“. Místní půda a suché klima zde zajišťují kávovníkům ideální podmínky. Pěstování je zakořeněno v místní kultuře, konec sklizně každý rok provází velké oslavy. V této odlehlé oblasti se používají starodávné zemědělské metody – pleje se mačetami a tzv. chaleadorami (speciálními těžkými noži používanými i k prořezu).

Pro naši novou kávu z Peru byl, jakožto maskot, skalňák andský jasnou volbou. V Peru je považován za národního ptáka a je zde znám především pod  kečuánským názvem "tunki". Samci, tohoto zhruba 30 cm velkého pěvce jsou typičtí zářivě oranžovým peřím a hřebenem na hlavě, který zcela zakrývá zobák. V době páření se shlukují do skupin (tzv. tokaniště), vzájemnými výpady a výraznými zvukovými projevy se snaží ohromit samice. Samice snáší zpravidla dvě bílá vajíčka a o mladé se stará sama. Hnízda z bláta, rostlinných zbytků a slin staví často na skalnatých výběžcích v lesních roklinách. Skalňáci se živí  především ovocem, ale i hmyzem a výjimečně drobnými plazy a obojživelníky. Obývá horské deštné lesy v Andách. I když jeho přirozené prostředí pomalu ubývá, není zatím ohrožen.

  • Lokalita: San Miguel del Faique, Piura 
  • Nadmořská výška: 1500 m n m.
  • Odrůda: směs odrůd
  • Chuť: borůvky, passion fruit, karamel
  • Doporučená příprava: espresso
  • Zpracování: natural
  • Certifikace: bio

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.